sap zvuk

Ako nastaviť zvuk


Povoliť alebo naopak vypnúť používanie zvukovej signalizácie (napr. prehrať krátky zvuk ako oznámenie pri vzniku chybového hlásenia) v prostredí systému, je v podstate celkom jednoduché.

Všetko potrebné nájde používateľ opäť v nastaveniach pre SAP GUI – po prihlásení do systému v hlavnom menu obrazovky SAP Easy Access, po stlačení kombinácie kláves ALT a F12, prípadne po kliknutí na poslednú ikonu zobrazenú v nástrojovej lište s názvom Údržba lokálneho layoutu ..

nastavenie sap

V zobrazenom okne sa možnosť pre nastavenie zvuku nachádza v časti Interaction Design / Sound Settings (Interaktívny dizajn / Nastavenie zvuku).

Vzhľad pre: Jazyk SK

nastav sap sk

Vzhľad pre: Jazyk EN

nastav sap en

Označením voľby Activate audio signal (Aktivovať zvukovú signalizáciu) budú zvuky v systéme povolené, zrušením tohto nastavenia budú zase vypnuté.

Používateľ si tu môže zvoliť jednu z vopred pripravených zvukových schém – ide o výberové pole Sound Scheme (Zvuková schéma), pričom každá z týchto schém obsahuje niekoľko zvukových súborov pripravených pre rôzne dôležité udalosti v rámci prostredia SAP GUI. Súčasne si môže vytvoriť aj svoju vlastnú zvukovú schému (výber možnosti Custom (Vlastné) v rámci poľa Sound Scheme) a následne zmeniť prednastavené zvuky načítaním používateľom vopred pripravených krátkych zvukových súborov typu .wav a to kliknutím na tlačidlo Browse (Prehľadávať) pre danú oblasť.

Samozrejme nastavenie treba ešte potvrdiť kliknutím na tlačidlo Prevzatie (Apply) a potom kliknutím na tlačidlo OK bude okno zatvorené.


Zaujal Vás článok? 

Zvážte možnosť jeho zdieľania na sociálnych sieťach alebo dajte mi vedieť Váš názor resp. pripomienky k tomuto článku a to odoslaním správy cez formulár, alebo priamo na e-mailovú adresu info@saperp.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *