lsmw

LSMW spracovanie dát 4/6

Takže úvodné 2 kroky s návrhom spracovania máme za sebou, dnes sa posunieme ďalej a preberieme si ďalšie nastavenie.

Aktuálne teda máme označený krok č.3 s názvom Maintain source fields. Po stlačení klávesy F8 sa zobrazí nová obrazovka, kde je potrebné povoliť možnosť editovania kliknutím na prvú ikonku zľava (zmena).

Potom klik na nápis SOURCETAB.

lsmw
.. po kliknutí na túto ikonu sa zobrazí okno pre založenie nového záznamu
lsmw

Ďalej treba postupne vypísať všetky polia, ktoré budú importované z pripravených podkladov (dáta sme pripravovali v prvej časti seriálu). V okne zapísať názov poľa (Field Name), ďalej popis pre pole (Field description) a dĺžku poľa (Field Length).

Po zadaní údajov..

lsmw
.. klik na túto ikonu a zapísané údaje budú potvrdené

Poznámka:

Požadovanú dĺžku poľa je potrebné vyhľadať v jednotlivých tabuľkách použitím transakcie SE11 pre tabuľku LAGP. Ako je vidieť na obrázku nižšie, v SE11 sú pre jednotlivé polia zobrazené všetky potrebné údaje.

se11 tabulka

A pokračujeme ďalej.

Po vložení všetkých potrebných polí klik na ikonu Disketa a údaje budú uložené. Stlačením klávesy F3 späť do hlavného menu transakcie LSMW.

Nasleduje krok č.4 Maintain Structure Relations, ale ten môžeme vynechať.

Po označení kroku č.5 Maintain Field Mapping and Conversion Rules stlačiť klávesu F8.

lsmw
.. v obrazovke klik na túto ikonu pre aktiváciu zmeny

Potom klik na požadované pole, pre ktoré chceme nastaviť prepojenie s pripravenými podkladmi a následne klik na tlačidlo Source Field.

Po priradení všetkých polí..

lsmw

.. uložíme nastavenie kliknutím na ikonu Disketa a stlačením klávesy F3 sa vrátime späť do hlavného menu transakcie LSMW.

Nasledujúci krok č.6 Maintain Fixed Values, Translations, User-Defined Routines môžeme vynechať.


Zaujal Vás článok? 

Zvážte možnosť jeho zdieľania na sociálnych sieťach alebo dajte mi vedieť Váš názor resp. pripomienky k tomuto článku a to odoslaním správy cez formulár, alebo priamo na e-mailovú adresu info@saperp.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *